Manifest i cartell 2017

cropped-11s-logo.png

Per setè any consecutiu, totes les entitats badalonines compromeses amb el present i el futur de la nostra nació ens apleguem aquí, els vespres del 10 de setembre, per commemorar la Diada Nacional.

Les eleccions catalanes de 2015 van posar de manifest l’existència d’una majoria de la població catalana que expressava clarament la seva voluntat de consultar el poble perquè, com a sobirà i dipositari de drets col•lectius inalienables, pogués decidir, de manera democràtica, el seu futur.

En contra d’aquesta voluntat, lliurement expressada, el govern espanyol ha demostrat no estar a l’alçada de la democràcia i utilitza tots els mitjans dels poders fàctics per agredir el poble català.

És evident que la gran majoria dels partits estatals no saben gestionar la realitat plurinacional, però el que és més greu és que donen suport, directament o indirecta, a la guerra bruta orquestrada per l’Estat. Una guerra que es basa en la conspiració, i es fa forta amb l’ús i l’abús d’una justícia polititzada, corrupta i que té enfonsades les seves arrels en un franquisme sociològic que menysprea profundament els pobles, ataca la llengua catalana i busca fomentar l’enfrontament entre les persones. Aquesta justícia, que no és justa, ja que obvia els principis democràtics de les societats modernes, asseu al banc dels acusats els responsables de posar les urnes al carrer o utilitza un Tribunal Constitucional polititzat per anul•lar nombroses lleis necessàries, algunes de caràcter social, aprovades pel Parlament Català.

Les entitats signants d’aquest manifest rebutgem qualsevol tipus de judici polític, donem suport a les persones encausades i denunciem la guerra bruta de l’Estat contra els càrrecs institucionals catalans que actuen per mandat del poble, i ho denunciem arreu del món.

La por a la democràcia de les desacreditades institucions, oligarquies i elits estatals amenaça cada dia els drets i el benestar de les classes populars, creant un veritable estat de setge a la nostra economia, als nostres serveis socials, a les nostres infraestructures, a la nostra cultura i a la nostra capacitat legislativa, utilitzant les institucions polítiques i judicials, afavorint l’enfrontament dels nostres pobles germans dins l’Estat. Tot això ens aboca a una dictadura de facto, a un sistema que converteix la democràcia en un sistema polític que ens arrabassa els drets socials i destrueix la sanitat i l’educació públiques, així com els drets bàsics com la llibertat d’opinió i d’expressió.

Denunciem la desmemòria històrica de l’Estat espanyol envers els judicis sumaríssims, els empresonats, represaliats i afusellats durant la dictadura franquista. Entre ells, qui va ser alcalde de Badalona, Frederic Xifré Masferrer, assassinat pels feixistes al Camp de la Bota el 15 de febrer de 1940.

En contra de les clavegueres de l’estat, nosaltres proposem les urnes; en contra del racisme i la xenofòbia, convidem tothom a formar part d’un projecte comú; en contra de l’uniformisme cultural asfixiant que ens imposen, proposem la interculturalitat, Catalunya com un sol poble amb diversitat d’orígens, creences, capacitat i estils de vida, fraternal amb els altres pobles que conformen el món, i compromès amb la pau i la justícia més enllà del seu territori.

Avui en dia el poble català ja no se sent compromès amb una Constitució espanyola nascuda a l’empara del franquisme, que no ens reconeix com a nació. Els catalans i les catalanes del segle XXI volem ser ciutadans i no súbdits d’un monarca imposat per una dictadura, volem prendre les regnes del nostre destí, forjant un país on els Drets Humans siguin la pauta del nostre cos legislatiu, contraposant la transparència als abusos i l’arbitrarietat, pròsper alhora que socialment just, i que participi de la construcció d’un nou model de societat arreu del planeta.

És per això que, un any més, els signants d’aquest manifest ens reunim per expressar la nostra voluntat de seguir avançant en el camí cap a la democràcia i l’assoliment dels drets nacionals. Exigim que el poble català pugui expressar-se lliurement de forma oberta, amable i senzilla en relació a la independència de Catalunya mitjançant el Referèndum de l’1 d’Octubre anunciat pel govern català.

Convidem a tota la gent de Badalona, sigui quin sigui el seu origen geogràfic, referent cultural, creença o estatus jurídic, a participar i sumar-se així a la defensa dels drets socials i nacionals de la propera República de Catalunya.

Visca Catalunya lliure!

Deixa un comentari