Manifest de l’Onze de Setembre Badalona 2013

 

«Havent los Braços Generals, lo die 6 del corrent mes aconsellat a est consistori resolgués defensar les Llibertats, Privilegis y Prerogativas dels Catalans, que nostres Antecessors à costa de sa sanch gloriosament alcansaren, lo die 9 del corrent manarem fer la Crida pública per nostra defensa.»

De la mateixa manera que el juliol de 1713 es va llançar aquesta Crida a la resistència, avui, 300 anys després, la societat civil organitzada en diverses entitats de caire social, polític, cultural, solidari, sindical, veïnal i esportiu de Badalona volem expressar el nostre compromís amb la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a la nostra ciutat.

Tots tenim present que avui Catalunya viu un moment convuls, on el debat nacional conviu amb el debat social, en un moment de crisi econòmica global amb greus conseqüències per als ciutadans i ciutadanes del nostre país.

Catalunya està subjecta a unes directrius per part de la Unió Europea que la deixen sense capacitat de decisió sobre l’estratègia econòmica i financera. La quota de fiscalitat insolidària que l’Estat espanyol ens imposa esdevé, sobretot en el context actual, un veritable espoli dels recursos catalans. L’Estat fa temps que incompleix els compromisos econòmics amb Catalunya i no realitza les mínimes inversions per garantir la nostra supervivència econòmica. Patim una situació insostenible de polítiques que incrementen desigualtats, generen desesperança i desmantellen els drets socials. De la mateixa manera, la submissió que patim fa inviable la supervivència de la nostra llengua i cultura.

Cal que els Països Catalans emprenguin el seu camí: perquè  la seva voluntat pugui ser expressada democràticament, perquè puguem exercir el dret d’autodeterminació. Per a tot això, ens cal una societat cohesionada a l’entorn d’aquest projecte comú: un estat propi per a la nostra nació.

L’Onze de Setembre es durà a terme una cadena humana al llarg de tot el país per reivindicar la Via Catalana per la Independència. Es tracta d’una nova mobilització emmarcada en l’objectiu concret que tota la societat catalana pugui decidir el seu propi futur polític a través d’un referèndum vinculant. La cadena humana passarà per Badalona i creiem que és una bona oportunitat per donar una dimensió local a la mobilització, en clau de ciutat, afegint-hi d’altres reivindicacions i mostrant aspectes de la nostra ciutat que cal destacar.

No volem ser el banc d’assaig de les polítiques populistes, excloents i xenòfobes, així com d’un concepte paternalista, autoritari i discriminador de la seguretat ciutadana. Continuarem lluitant per impedir la supressió i la devaluació dels serveis públics i de les expressions culturals arrelades a la ciutat.

Cal preservar i promoure el teixit associatiu per continuar dinamitzant els sectors socials, educatius, culturals i solidaris de la nostra ciutat. Perquè Badalona representa la riquesa d’una societat dinàmica i diversa, i per a nosaltres encara és més important de defensar el model permanentment atacat d’immersió lingüística, com a imprescindible per a la cohesió i construcció social i nacional, per fer del català la llengua comuna de la gent d’aquest, el nostre, país. Volem una ciutat respectuosa amb totes les persones i amb el medi ambient. Una ciutat on la participació sigui norma, on prevalgui un gran acord social, polític i econòmic que permeti gestionar i trobar solucions per als problemes reals de la gent.

Visca Badalona! Visca Catalunya!

Badalona, Països Catalans

11 de setembre de 2013