Manifest de l’Onze de Setembre Badalona 2014

 

Ara fa quatre anys, les entitats i organitzacions de Badalona vam impulsar una de les iniciatives col•lectives més consistents en l’escenari reivindicatiu de la ciutat que va fer possible que ens apleguéssim, com avui un any més, en aquest espai de la ciutat.

 La reacció davant dels atacs als fonaments de la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya per part del govern, populista i excloent, de la nostra ciutat, esperonaren la ciutadania a mostrar la seva tenacitat en la defensa dels nostres drets com a nació.

 La llavor d’entesa i unitat que vàrem plantar ha arrelat amb força i ha esdevingut un presagi i alhora un reflex de la unitat al si de la societat civil i a les institucions del país, la unitat que ens durà a la celebració del referèndum per decidir de quin Estat es dota Catalunya.

 Sabem que l’Estat espanyol no ens ho posarà fàcil, però exemples com el del poble palestí ens mostren que la voluntat popular està per sobre de les lleis que ens tenallen i, igual que Escòcia, enguany serem cridats a decidir el nostre futur.

 En el marc jurídic i polític actual el nostre futur es preveu impossible d’assumir per la gent dels Països Catalans. La nostra llengua continua essent perseguida i menystinguda. El model d’escola catalana altament eficaç està essent torpedinat sense vergonya, atiant l’odi i l’enfrontament. La unitat de la llengua i la cultura dels Països Catalans s’està volent dividir i esmicolar. I l’ofec econòmic provocat per les polítiques mal anomenades d’austeritat està dessagnant esperances, il•lusions i condemnant una generació al desencís.

 És, doncs, un moment per forjar noves esperances, per fer net i endegar un país nou. Un país més just i més democràtic políticament, socialment i econòmicament. No permetrem ni la supressió ni la devaluació dels serveis públics o de les expressions culturals arrelades a la ciutat, com el tancament dels equipaments de joves, la supressió dels programes socioeducatius i de cohesió social, de solidaritat i cooperació internacional, la manca de beques menjador, de polítiques clares d’habitatge i de foment de l’ocupació que, afegides a les salvatges retallades als mitjans de comunicació locals o a la dotació dels premis literaris, marquen la línia d’actuació de l’actual govern municipal. Aquest Onze de Setembre demostrarem, un cop més, la voluntat de bastir una ciutat on la participació sigui norma, on prevalgui un gran acord social, polític i econòmic que permeti gestionar i trobar solucions per als problemes reals de la gent. Els partidaris de l’irrenunciable dret a decidir sobre com volem que sigui aquest, el nostre país, hem d’aconseguir que una majoria molt àmplia faci guanyar el sí a la consulta del proper 9 de Novembre.

 Com no pot ser d’una altra manera, Badalona aportarà empenta a aquesta manifestació de força i compromís. Igual que ara fa un any a la Via Catalana, sabem que la ciutat farà sentir la seva veu mitjançant les nombroses entitats i organitzacions que ja estan mobilitzades perquè així sigui. La tarda de demà Barcelona serà una festa i farem possible una nova fita que demostri la determinació creixent del poble català, aconseguint que als carrers de Barcelona es formi una V humana, una gran senyera que es vegi des d’arreu del món. Junts som imparables!

 Des de la Comissió de l’Onze de Setembre de Badalona esperonem a participar-hi i mostrar de nou al món que no renunciarem al nostre objectiu.

 Visca Badalona! Visca Catalunya!

 Comissió Onze de Setembre a Badalona

 Badalona, Països Catalans. 10 de Setembre de 2014.