Manifest i cartell de l’Onze de Setembre Badalona 2016

11s-badalona-2016

Fa sis anys que, en la pitjor situació possible, els col·lectius, les organitzacions i forces democràtiques i progressistes de Badalona ens vam veure obligats a reaccionar davant de l’agressió i manca de respecte del govern municipal del PP respecte dels drets individuals i col·lectius del poble català, expressats en el menysteniment insultant de les commemoracions institucionals de la Diada Nacional. Per sisè any consecutiu, totes aquestes entitats badalonines compromeses ens apleguem aquí cada vespre del 10 de setembre per commemorar-la.
Les eleccions catalanes de 2015 van posar de manifest l’existència d’una majoria de la població del país que expressava clarament la seva voluntat de consultar el poble perquè aquest, com a sobirà i dipositari de drets col·lectius inalienables, pogués decidir de manera democràtica, el seu destí.

Així mateix, els resultats electorals de les eleccions estatals a Catalunya i Euskalherria ens parlen de dues opcions socials i nacionals que són clarament diferents del nacionalisme espanyol que sembla conformar, dissortadament, la concepció de l’estat i de bona part de la seva ciutadania, aliena a la majoria social catalana i incompatible amb la supervivència del fet nacional català.
En contra d’aquesta opinió lliurement expressada, el govern espanyol no només ha demostrat no estar a l’alçada de les democràcies serioses i homologades, sinó que ha utilitzat els mitjans de comunicació per iniciar una agressió contra el poble català. Els grans partits estatals és evident que no han entès mai la gestió de la realitat plurinacional que els hi pertocaria en un estat normal, donant suport, directament o indirecta, a la guerra bruta, la conspiració i l’ús i abús d’una justícia polititzada i corrupta, que té enfonsades les seves arrels en un franquisme social i institucional, que menysprea profundament els pobles, ataca la llengua catalana i busca fomentar l’enfrontament entre les persones, cosa que no aconsegueix. Una justícia que obvia els principis democràtics de les societats modernes, asseient al banc dels acusats a qui creu responsable de posar les urnes al carrer. Els signants d’aquests manifest rebutgem qualsevol tipus de judici polític i donem suport als encausats pel 9N, i ho denunciarem arreu del món.

La por a la democràcia per part de les desacreditades institucions estatals amenacen cada dia els nostres drets i avancen cap al precipici d’una dictadura de facto, un sistema que converteix la democràcia en un sistema polític amb eleccions, arrabassant no només els drets socials i destruint la sanitat i educació públiques, sinó també drets bàsics com la llibertat d’opinió i d’expressió. Només cal veure l’acció d’un TC polititzat davant de nombroses lleis aprovades pel Parlament català.
En contra de les clavegueres del ministre Fernández Díaz i de la maquinària de l’estat espanyol nosaltres proposem les urnes; en contra del racisme i la xenofòbia, convidem tothom a formar part d’un projecte; en contra de l’uniformisme cultural asfixiant que ens arriba, amb un fètid alè franquista des de la caverna estatal, proposem la integració nacional, Catalunya com un sol poble, amb un respecte exquisit vers els orígens nacionals de cadascú.

Cap dret derivat del cop feixista de juliol de 1936, emparat pels criminals més grans que ha conegut la Humanitat; cap monarquia hereva d’un dictador que va recolzar Hitler en la II Guerra Mundial; cap dret derivat d’una constitució redactada sota l’amemaça d’un nou cop d’estat franquista; cap tribunal elegit per cooptació partitocràtica i prostituït per partits amb rastres d’una corrupció que empudega tot l’estat; cap concepció uniformitzadora i defensora del genocidi cultural dels pobles; serà capaç d’arrabassar la decisió d’un poble que té clar que el seu camí no és aquest i que ho vol decidir de forma clara, oberta, amable i senzilla a les urnes.
És per això que un any més, els signants d’aquest manifest ens reunim per dir clarament, des del respecte a la llibertat, la nostra voluntat de seguir avançant en el camí cap a la democràcia i l’assoliment dels drets nacionals. Volem dir que el camí per resoldre els problemes és l’expressió lliure del poble català i convidem a tota la gent de Badalona, sigui quin sigui els seu origen geogràfic, referent cultural, creença o estatus jurídic, a sumar-se en la defensa dels drets socials i nacionals que ens pertoquen.

Visca Catalunya lliure!